ДОСЛІДЖЕННЯ МЕХАНІЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ ТА СТРУКТУРИ БІОКОМПОЗИТІВ, НАПОВНЕНИХ ПОДРІБНЕНИМИ СТЕБЛАМИ ЗЕРНОВИХ КУЛЬТУР
Ключові слова:
розчин глютину, подрібнені стебла зернових культур, міцність на стискання, ударна в’язкість, ступінь підсушування, ІЧ спектроскопія
Анотація
В статті досліджено міцність на стискання біокомпозитних матеріалів на основі глютинової матриці, яку
готували за різного співвідношення компонентів. Як напонювач для біокомпозитних матеріалів використано
подрібнені стебла зернових культур. Досліджено міцність на стискання біокомпозитів залежно від ступеня
підсушування композиції. Проведення додаткової термічної обробки забезпечило підвищення механічних
характеристик біококомпозитів. Ударну в’язкість матеріалу визначено залежно від вмісту наповнювача, ступеня
підсушування та тиску пресування композиції, а також проведення додаткової термічної обробки біокомпозитів.
Структуру біокомпозитів досліджено методом ІЧ-спектроскопії на основі аналізу функціональних груп.