В статті проведено дослідження стадії технологічного процесу виробництва спирту, а саме приготування замісу. Проведено аналіз існуючих систем автоматичного регулювання на даній ділянці. Представлено застосування нечіткої логіки в системі автоматичного регулювання основних параметрів концентрації замісу замісу з візуалізацією досліджуваного етапу технологічного процесу виробництва спирту та їх результативність. Найбільшого застосування нечітка логіка набула для рішення поставлених завдань автоматичного управління технологічними процесами в прийняті рішень, щодо контролю та регулювання параметрів процесу, визначення оптимальних значень та прогнозування. Застосування правил нечіткої логіки було реалізовано з використанням програмного середовища Matlab, яке дозволяє розробити чіткий алгоритм для виведення нечіткого логічного висновку з формуван ям необхідних баз знань. Нечіткі множини дали змогу застосовувати лінгвістичний опис складних процесів в системі автоматичного регулювання основних параметрів досліджуваного етапу технологічного процесу виробництва спирту. На базі проведених досліджень розроблено візуалізацію технологічного процесу з використанням об’єктно-орієнтованої мови програмування Delphi, яка дозволяє відобразити вплив вхідних даних кількості зерна, кількості води, фільтрату барди та температури води на вихідне значення концентрації замісу.