ПРОГНОЗУВАННЯ РОЗВИТКУ КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНОГО СКЛАДАЛЬНОГО ВИРОБНИЦТВА ПРИЛАДОБУДУВАННЯ

  • Григор’єва Н.С.
  • Марчук І.В.
  • Шабайкович В.А.

Анотація

Аналіз сучасної зарубіжної та вітчизняної технічної літератури дозволяє з достатньою точністю спрогнозувати подальший розвиток комп’ютерно-інтегрованого складального приладобудівного виробництва. Головні тенденції розвитку приладобудівного виробництва, особливо СІМ випливають із глобалізації ринків збуту, змін в суспільній свідомості, постійно зростаючих вимог споживачів, скорочення циклів життя приладів, досягнень науки і техніки.

Умовно можна виділити основні напрямки розвитку сучасного приладобудування, особливо в СІМ: науково-теоретичний, конструкційний, технологічний, програмний, організаційний, експлуатаційний та інші з використанням концепції багатомірного комп’ютерного інтегрування на базі об’єднаних мережних і інтелектуальних технологій та організацій.

Важливим напрямком повинно бути інноваційне доопрацювання конструкцій як приладів, так і технологічного обладнання, оснащення та організації приладобудівного виробництва на базі механізму підвищення його ефективності. Спочатку встановлюється потрібна та обґрунтована якість і конкурентоспроможність приладу, а далі розглядається їх забезпечення за рахунок технологічності, ефективності технології, обладнання та оснащення, його витратності виготовлення, організації виробництва, кваліфікації інженерів і робітників.

Опубліковано
2022-09-30
Номер
Розділ
Стаття