ВИЗНАЧЕННЯ ЗАКОНОМІРНОСТЕЙ ПОТОКУ РАЗОВИХ ЗАМОВЛЕНЬ У МІЖМІСЬКОМУ СПОЛУЧЕННЯ ПРИ УПРАВЛІННІ ЛАНЦЮГАМИ ПОСТАЧАНЬ

  • Анастасія КОЧИНА кандидат технічних наук, доцент кафедри транспортних системи і логістики, Харківський національний автомобіль-дорожній університет https://orcid.org/0000-0001-8377-4770

Анотація

У роботі на основі експериментальних досліджень попиту на вантажні перевезення встановленні закономірності потоку разових замовлень у міжміському внутрішньому сполученні при управлінні ланцюгами постачань. Враховуючи випадковий характер надходження разових замовлень, процес їх обслуговування має певну складність. Адже цей фактор вимагає від перевізників постійного пошуку таких замовлень і швидкого реагування на їх появу. Крім того перевізник має обрати правильну для себе стратегію поведінки, а саме використовувати заздалегідь розроблені та обґрунтовані варіанти управлінських рішень або посилатись винятково на власний досвід. Тому встановленні закономірності потоку разових замовлень надають змогу для автотранспортних підприємств у формуванні та побудови моделі визначення ймовірності отримання замовлень на перевезення вантажу перевізником з вихідного потоку замовлень.

Для отримання інформації про потік разових замовлень на ринку вантажоперевезень визначені джерела встановлення інформації. В результаті експериментальних досліджень сформуванні масиви даних разових замовлень міжміських вантажних перевезень у внутрішньому сполучені. Проведено розрахунок попиту на перевезення в міжміському сполученні для визначеного періоду відповідно до напрямків перевезення вантажів. Відповідно до експериментальних даних отримані раціональні стратегії для перевізників, які надають змогу для прийняття управлінських рішень до оперативного управління на ринку перевезень вантажів у міжміському внутрішньому сполученні.

                Ключові слова: потік разових замовлень, процес міжміських перевезень вантажів, логістичний сайт, найпростіший потік, закономірність, стратегія.

Опубліковано
2023-05-24