МЕТОДИКА ОЦІНКИ СОЦІАЛЬНОГО ЕФЕКТУ ВІД ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ МІСЬКОГО ПАСАЖИРСЬКОГО ТРАНСПОРТУ ЗА ВІДОМИМ ДЛЯ ПАСАЖИРІВ РОЗКЛАДОМ РУХУ

  • В.М. Чижик
  • Є.В. Любий
  • Ю.Ю. Дрига
Ключові слова: Ключові слова: міський пасажирський транспорт, громадський транспорт, маршрутна мережа, транспортний засіб, зупиночний пункт, час очікування пасажирами маршрутних транспортних засобів.

Анотація

Проблема витрат часу очікування пасажирами транспортного засобу на зупиночному пункті є актуальною для кожного мешканця міста, який користується громадським транспортом. Розробка аналітичної залежності є теоретичною базою для проведення оцінки ефективності функціонування маршрутних мереж міст в цілому та, зокрема, дозволяє надати кількісну оцінку заходів, спрямованих на скорочення фази очікування під час здійснення пасажирами пересувань. При впровадженні технології обслуговування пасажирів громадським транспортом який працює заздалегідь відомим для них розкладом руху, час очікування буде залежати виключно від кожного користувача міського пасажирського транспорту та його індивідуального ставлення до поїздки в цілому, що дозволяє мінімізувати як самі витрати часу, так і негативне сприйняття цих витрат.

Опубліковано
2020-01-31
Розділ
Статті