ВПЛИВ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ НА ОПТИМІЗАЦІЮ ЛОГІСТИЧНИХ ПРОЦЕСІВ У ХАРЧОВІЙ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ

  • Л.Ю. Федік Луцький національний технічний університет
  • Ю.В. Федорусь Луцький національний технічний університет
Ключові слова: штучний інтелект, логістика, харчова промисловість, автоматизація складів, прогнозування попиту, моніторинг транспортування, інтеграція IoT, управління запасами, мінімізація харчових відходів, ефективність логістики, зниження витрат, конкурентоспроможність, сталий розвиток

Анотація

Стаття досліджує роль штучного інтелекту в оптимізації логістичних процесів у харчовій промисловості
України. Розглядаються автоматизація складів, прогнозування попиту, моніторинг транспортування та
інтеграція IoT у логістичні системи. Описані технологічні рішення сприяють зменшенню харчових відходів,
підвищенню ефективності управління запасами та зниженню витрат. Використання інтелектуальних платформ
забезпечує гнучкість і стабільність постачань у сучасних ринкових умовах.

Опубліковано
2025-07-08
Розділ
Статті