IНТЕЛЕКТУАЛЬНА СИСТЕМА КЕРУВАННЯ ПРОЦЕСОМ ПРИГОТУВАННЯ ЗАМІСУ І ЙОГО ВОДНО-ТЕПЛОВОЇ ОБРОБКИ ПРИ ВИРОБНИЦТВІ СПИРТУ

  • Б.О. Пальчевський Луцький національний технічний університет
  • Л.М. Маркіна
Ключові слова: водно-теплова обробка, система керування, виготовлення спирту, в’язкість

Анотація

В статті проведено аналіз стадії приготування та розварювання замісу при виробництва спирту з крохмалевмісної сировини. Під час виконання цієї стадії через вплив зовнішніх збурень не завжди вдається отримати задані значення технологічних параметрів, що призводить до необхідності їх корегування. В роботі описано запропоновану трьохконтурну систему керування процесом приготування замісу, яка забезпечує корекцію технологічних параметрів на основі контролю концентрації сухої речовини та в’язкості замісу, та розроблений алгоритм функціонування цієї системи керування.

Опубліковано
2023-10-07
Розділ
Статті