IНТЕЛЕКТУАЛЬНА СИСТЕМА КЕРУВАННЯ ПРОЦЕСОМ ПРИГОТУВАННЯ ЗАМІСУ І ЙОГО ВОДНО-ТЕПЛОВОЇ ОБРОБКИ ПРИ ВИРОБНИЦТВІ СПИРТУ
DOI:
https://doi.org/10.36910/775.24153966.2023.75.3Ключові слова:
водно-теплова обробка, система керування, виготовлення спирту, в’язкістьАнотація
В статті проведено аналіз стадії приготування та розварювання замісу при виробництва спирту з крохмалевмісної сировини. Під час виконання цієї стадії через вплив зовнішніх збурень не завжди вдається отримати задані значення технологічних параметрів, що призводить до необхідності їх корегування. В роботі описано запропоновану трьохконтурну систему керування процесом приготування замісу, яка забезпечує корекцію технологічних параметрів на основі контролю концентрації сухої речовини та в’язкості замісу, та розроблений алгоритм функціонування цієї системи керування.
##submission.downloads##
Опубліковано
2023-10-07
Номер
Розділ
Статті