ДИНАМІЧНА МОДЕЛЬ ПРОЦЕСУ БРОДІННЯ ВИНОМАТЕРІАЛУ

Автор(и)

  • Вовк М. А
  • Гуменюк П. О.

DOI:

https://doi.org/10.36910/10.36910/6775-2313-5352-2024-25-05

Ключові слова:

виноматеріал, керування, модель, технологічні параметри, мікроконтролер ADAM-5000.

Анотація

Розроблена динамічна модель процесу бродіння виноматеріалу дозволяє точно відтворювати процеси, що відбуваються під час бродіння, і забезпечує гнучкість у контролі змінних, які  впливають на кінцеву якість продукту. Модель враховує випадкові збурення температури і рівня цукру, що наближає симуляцію до реальних умов виробництва, де зовнішні фактори можуть змінюватися. Використання даної моделі на практиці може сприяти підвищенню ефективності виробництва та стабільності характеристик виноматеріалу.

Посилання

Завантаження

Опубліковано

2024-12-29