ДИНАМІЧНА МОДЕЛЬ ПРОЦЕСУ БРОДІННЯ ВИНОМАТЕРІАЛУ
DOI:
https://doi.org/10.36910/10.36910/6775-2313-5352-2024-25-05Ключові слова:
виноматеріал, керування, модель, технологічні параметри, мікроконтролер ADAM-5000.Анотація
Розроблена динамічна модель процесу бродіння виноматеріалу дозволяє точно відтворювати процеси, що відбуваються під час бродіння, і забезпечує гнучкість у контролі змінних, які впливають на кінцеву якість продукту. Модель враховує випадкові збурення температури і рівня цукру, що наближає симуляцію до реальних умов виробництва, де зовнішні фактори можуть змінюватися. Використання даної моделі на практиці може сприяти підвищенню ефективності виробництва та стабільності характеристик виноматеріалу.