МІСЦЕ МІЖНАРОДНИХ ТРАНСПОРТНИХ КОРИДОРІВ У ТРАНСПОРТНІЙ ГЕОГРАФІЇ - Надія КУЦЬ (СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ В МАШИНОБУДУВАННІ ТА ТРАНСПОРТІ, 2023)
Транспортна географія України вивчає транспортну інфраструктуру та її вплив на економічний розвиток країни. Вона досліджує географічне розташування транспортних мереж та їхню роль у забезпеченні зв'язку між різними регіонами країни, а також зв'язок з іншими країнами світу. Однією з найважливіших складових транспортної географії України є її географічне розташування. Україна знаходиться на перехресті міжнародних транспортних коридорів, що забезпечує її важливість у транзитній торгівлі між Європою та Азією, а забезпечує зв'язок з країнами Східної та Центральної Європи.. Також, Україна має доступ до Чорного та Азовського морів, що забезпечує її зв'язок з іншими країнами через морські шляхи.Міжнародні транспортні коридори займають важливе місце в транспортній географії, оскільки вони є основою міжнародної торгівлі та обміну товарами між країнами. Ці коридори включають в себе дороги, залізниці, морські та повітряні шляхи, які забезпечують транспортування товарів та пасажирів через міжнародні кордони.Загалом, міжнародні транспортні коридори відіграють важливу роль у транспортній географії, забезпечуючи зв'язок між країнами та стимулюючи економічний розвиток. Проте, необхідно враховувати вплив на довкілля та здоров'я людей, забезпечувати безпеку транспортування та розвивати інфраструктуру з урахуванням цих факторів.Ключові слова: транспортна географія, міжнародні транспортні коридори, товари, пасажири, транспортування, економічний розвиток, транзит, довкілля.