АНАЛІЗ ДОСЛІДЖЕНЬ СТОСОВНО РОЗВИТКУ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ З ЕЛЕКТРИЧНИМ ПРИВОДОМ РУХУ

  • Андрій КРОЧУК аспірант кафедри автомобілів і транспортних технологій, ЛНТУ

Анотація

Транспорт з електричним приводом на сучасному етапі розвитку науки і техніки набирає все більших обертів. Практично кожен виробник автомобілів у своїй лінійці моделей пропонує або електричні або гібридні транспортні засоби. Наукові дослідження автомобільного транспорту з електричним приводом також активно розвиваються в різних напрямках. Головною метою роботи є аналіз напрямків досліджень стосовно розвитку транспортних засобів з електричним приводом.

Проаналізовані наукові роботи, які стосуються розвитку електромобільної промисловості. Дані роботи висвітлюють проблеми, з якими стикається сфера виробництва електричного транспорту, а також, методи рішення і вдосконалення цих проблем, спираючись на суміжні сфери, наприклад, наприклад отримання електроенергії для заряджання транспорту більш екологічним способом. Також проаналізовано наукові роботи стосовно експлуатації автомобільних транспортних засобів з електричним приводом.

                Опрацьовані роботи, які показують плюси і мінуси автомобілів з електричними двигунами. Основним недоліком вважаються відсутність належної кількості зарядних станцій і відсутність кваліфікованого рівня обслуговування транспорту з електричним приводом двигуна.

Під час опрацювання наукових робіт привернула увагу праця, яка описує проблему, що стосується виготовлення електроенергії, а саме отримання її з енергії сонця та вітру для заряджання електротранспорту.

Також у роботах наведені аргументи, які підштовхують перейти на електробуси для міських пасажирських перевезень. На даний час, коли світ сколихнула істерія чистого повітря, це може дати вагомий поштовх для часткового вирішення цієї задачі. Це призведе до незалежності електротранспорту від контактних електричних мереж.

Ключові слова: електромобілі, електропривід, альтернативні види електроенергії, електробуси.

Опубліковано
2024-05-20
Як цитувати
КРОЧУК , А. (2024). АНАЛІЗ ДОСЛІДЖЕНЬ СТОСОВНО РОЗВИТКУ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ З ЕЛЕКТРИЧНИМ ПРИВОДОМ РУХУ. СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ В МАШИНОБУДУВАННІ ТА ТРАНСПОРТІ, 1(22), 214-221. https://doi.org/10.36910/automash.v1i22.1363