Ревіталізація будівель та споруд із застосуванням однопоясних сітчастих металевих куполів та особливість їх роботи - Коломійчук, Г.П.; Майстренко, О.Ф.; Коломійчук, В.Г.; Коломійчук, В.Г. (Сучасні технології та методи розрахунків у будівництві, 2022)
У світовій практиці будівництва широке розповсюдження знаходить ревіталізація будівель і споруд з використанням пологих однопоясних сітчастих металевих куполів. Пологі куполи дозволяють утворювати менший будівельний об’єм, але їх робота під дією навантаження значно ускладнюється. І на сьогодні не достатньо вирішені проблеми розрахунку стійкості таких куполів.