До питання зачистки дна буронабиних паль - Мудрий , І.Б. (Сучасні технології та методи розрахунків у будівництві, 2022)
У статті розглянуто стан якості зачистки забою свердловини від бурового шламу та води в її основі, їх вплив на несучу здатність буронабивної палі. Розглянуто вплив технології буріння на осипання чи опливання ґрунту свердловини у забої свердловини. Виконано аналіз основних технології зачистки забою свердловини та запропоновано метод його очистки з використанням гідравлічного зачисного ківша.