Районування характеристик температури повітря для оцінювання теплової надійності огороджувальних конструкцій - Карюк, А.М. (Сучасні технології та методи розрахунків у будівництві, 2022)
За даними 414 рівнинних пунктів спостереження України виконане адміністративно-територіальне районування статистичних характеристик температури атмосферного повітря. Для 26 регіонів України отримані узагальнені функції математичного сподівання та стандарту температури повітря у вигляді послідовностей з 12-ти місячних значень. Результати виконаного районування дозволяють перейти до імовірнісного оцінювання показників теплової надійності огороджувальних конструкцій.