До розрахунку залізобетонних перекриттів з урахуванням сумісної роботи збірних плит - Майстренко , О.Ф.; Іванов , І.І. (Сучасні технології та методи розрахунків у будівництві, 2019)
На прикладі розрахунку фрагмента перекриття, що складається з п'яти багатопустотних плит, показана важливість врахування просторової роботи в збірних перекриттях при виникненні крутного моменту, а також зміну жорсткості в залізобетонних елементах внаслідок утворення в них нормальних тріщин.