Методи боротьби з шумовим забрудненням у зонах впливу великих міст - Смаль , М.В.; Дзюбинська , О.В.; Сокур , Т.Д. (Сучасні технології та методи розрахунків у будівництві, 2019)
Транспортне шумове забруднення продовжує збільшуватися разом iз зростанням міст, щільністю міського населення та інтенсивністю транспортних перевезень. Повністю знизити рівень шуму неможливо, але є різні методи для його мінімізації, одним із яких є використанняя шумозахисних екранів.