Вагові характеристики та галузі раціонального використання сталевих центрально стиснутих колон - Пашинський , В.А.; Пашинський , М.В.; Скриннік , І.О.; Дарієнко , В.В. (Сучасні технології та методи розрахунків у будівництві, 2019)
За результатами експериментального проектування центрально стиснутих сталевих колон шести типів виявлені залежності їх маси від висоти й навантаження. За укрупненими розцінками оцінена вартість виготовлення та монтажу колон різних типів. Результати роботи дозволяють орієнтовно встановити металоємність і вартість колон різних типів за відомою висотою й навантаженням та обрати раціональний тип колони.