Вплив знакозмінних навантажень на адгезію модифікованого гіпсоцементного бетону до будівельних конструкцій - Шишкін , О.О. (Сучасні технології та методи розрахунків у будівництві, 2022)
Наведено результати дослідження міцності зчеплення гіпсоцементного бетону, модифікованого сполуками заліза, в умовах дії знакозмінних навантажень та знакозмінних температур. Встановлено, що зменшення впливу знакозмінних навантажень і температури навколишнього середовища на властивості системи «ремонтний бетон – ремонтована конструкція» можливе введенням у ремонтний бетон комплексної добавки, що є дисперсною системою «мінеральний комплекс на основі заліза – поліспирт», що сприяє покращенню якості ремонтних робіт за рахунок підвищення міцності контакту між елементами системи.