Дослідження рівня благоустрою територій житлових будинків (на прикладі 522-го мікрорайону м. Харкова) - Шишкін , Е.А.; Завальний , О.В.; Черноносова , Т.О.; Вяткін , К.І. (Сучасні технології та методи розрахунків у будівництві, 2019)
Предметом дослідження цієї статті є аналіз стану сфери благоустрою територій житлових будинків. Аналіз проведено на прикладі житлової групи будинків 522-го мікрорайону м. Харкова. За допомогою соціологічного опитування були виявлені проблеми сфери благоустрою територій житлових будинків. На основі дослідження факторів зовнішнього та внутрішнього середовища розвитку території виконано аналіз існуючого стану об’єкта дослідження за допомогою методу SWOT-аналізу. Для вирішення основних проблем, що склалися, на об’єкті запропоновано рекомендації щодо покращення стану благоустрою території житлових будинків.