Дослідження водоредукуючого ефекту бетонної суміші при застосуванні пластифікатора біопласт - Кислюк, Д.Я.; Чапюк , О.С.; Ротко , С.В.; Самчук , В.П.; Савенко , В.І. (Сучасні технології та методи розрахунків у будівництві, 2019)
Наведено дослідження впливу біополімерного пластифікатора «Біопласт-1» з упареної мелясної барди, яка є вторинним відходом виробництва біоетанолу. У роботі наведені результати. випробування бетонних зразків із пластифікатором Біопласт-1, які показали можливість зниження витрати води в основній бетонній суміші.