ПРО ВПЛИВ ЕКСПЛУАТАЦІЙНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ШЛІФОВАНИХ КРУГІВ НА ПОКАЗНИКИ ЯКОСТІ ДЕТАЛЕЙ, ЩО ШЛІФУЮТЬСЯ

  • Марчук І. В.
  • Марчук В.І.
  • Джугурян Т.Г.
  • Гринюк С.В.
  • Карпюк В.О.

Анотація

Якість поверхонь деталей роликопідшипників формується в процесі взаємодії різального інструменту з поверхнями, які підлягають обробленню. Окрім технологічних чинників, значне місце в забезпечені якісного поверхневого шару, посідає правильний вибір шліфувальних кругів.

Абразивний інструмент володіє різними властивостями залежно від його характеристик. При виборі абразивного інструменту необхідно враховувати його характеристики і відповідність їх для конкретного виду робіт. Стабільна робота абразивних кругів залежить від правильного вибору їх розмірів, характеристики і режимів роботи.

Підбір шліфувальних кругів залежить від виду і властивостей оброблюваних матеріалів, потужності шліфувальних машин, частоти обертання шпинделя, режиму шліфування, вимог до точності та чистоти поверхні й інших факторів, які висуваються  до оброблюваних деталей.

У залежності від вимог точності до оброблення деталей з різних матеріалів підбираються характеристики абразивних кругів, основними з яких є твердість, зернистість, зв'язка, структура, форма, розміри і допустима швидкість обертання.

Опубліковано
2020-12-24